MacLeod's Islay Single Malt
Farbe: Kräftig nach Sherry.
Aroma: Rau, robust, intensiv nach Sherry, Torf, Rauch, Salz und Seetang. Das Herz des Ganzen ist nussig und nach Fudge, über Allem liegen Spuren von gesalzener Butter, trockner Spülschewamm ..uigh !, Pommes mit Essig ..uiiighh !!!, Lakritze oder Süßholzwurzel, Ledergeldbeutel und die Würze von Kümmelsamen.
Geschmack: Würzig und wohlschmeckend mit der Nussigkeit von Getreide wie Roggen, Gerste, dänischem oder deutschem Roggenbrot, schwarzer Pfeffer. Im Hintergrund Mineralisch, Multivitaminbrausedrops, Salz oder Sand. Im Nachklang mäßig torfig mit dem Stich von Malz, Essig, Salz und der Wärme geschmolzener Butter.
Ausbau: Bourbon und Sherry CasksLaut Abfüller: "With these whiskies it is either love or hate at first taste. The Macleod's Islay single malt is no exception to the rule." Klingt nach Laphroaig. "Islay is the most famous of Scotland's whisky producing islands. The distilleries on this small Westerly isle have attracted worldwide attention with only one or two expectations. These distilleries produce some of the most powerful phenolic and easily identifiable single malts. With these whiskies it is either love or hate at first taste. The Macleod's Islay single malt is no exception to the rule. It is a robust, sea-weedy and intensely peaty whisky. The flavour is immense with notes of sherry, peat, smoke and sea salt, all fighting for recognition. Not one for the faint hearted. This single malt whisky has been aged in oak casks for eight years, at the distillery of origin. Our Rare Malt Manager has selected the whisky, cask by cask, having decided that it has reached maturity and is ready for bottling."